Go Back

Spiret boghvedesalat med gulerødder og beder

Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1,5 dl hel boghvede
  • vand til iblødsætning
  • 2 beder
  • 6-8 gulerødder
  • 100 g feta (juster mængde efter præference)
  • 1 stor håndfuld persille
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 citron, saften heraf
  • 1-2 tsk sød sennep
  • 1-2 tsk honning
  • salt og peber

Sådan gør du

Spiret boghvede

  • Iblødsæt boghvede i rigeligt vand i 8-12 timer (om morgenen).
  • Dræn igennem en sigte, rens med rent vand (om aftenen) og lad boghveden spire i 8 timer (natten over).
  • Rens igen og brug med det samme eller stil dem på køl indtil brug.

Boghvedesalat

  • Rør en dressing af olivenolie, citronsaft, sennep, honning, salt og peber.
  • Skræl gulerødder og beder. Brug kartoffelskrælleren til at lave strimler af gulerødder og skær bederne i tynde skiver.
  • Hak persillen groft - også stænglerne.
  • Vend spiret boghvede, rodfrugter og persille med dressingen.
  • Knus feta og fordel den ovenpå boghvedesalaten og server med det samme.