Go Back
Bløde boller med hvedeklid - opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Store bløde burgerboller

Min bedste opskrift på store og bløde burgerboller med sesam. Brug også opskriften til fødselsdagsboller men lav da 18-20 boller i stedet for 10.
Tilb. tid12 min
Hviletid3 t 30 min
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 3 dl mælk
  • 2 æg
  • 50 g sukker
  • 50 g hvedeklid
  • 600 g hvedemel
  • 75 g koldt smør
  • 8 g salt
  • 1 æg til pensling
  • sesam til drys

Sådan gør du

  • Blend mel og koldt smør sammen i en food processor til smørret er findelt (kan også nulres i hånden, men det andet er langt nemmere!)
  • Opløs gær i mælken. Rør sukker og æg heri.
  • Rør hvedeklid og størstedelen af hvedemelet i. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen godt.
  • Lad dejen hæve tildækket i en skål i 1,5 time.
  • Del dejen i 10 lige store dele (af ca. 120g) og form til boller. Fordel de 10 burgerboller på to bageplader med bagepapir. Tryk bollerne helt flade så de kun er 1,5 cm høje.
  • Dæk burgerbollerne til med fugtige viskestykker og lad dem hæve i 2-3 timer til de er vokset til minimum dobbelt størrelse.
  • Tænd ovnen på 225 grader almindelige ovn.
  • Pensl med sammenpisket æg og drys med sesam.
  • Bag burgerbollerne i 12 minutter eller indtil de har fået godt med farve.
  • Afkøles på rist.

Noter

Frys overskydende boller ned - så kan du lynhurtigt smække en burger sammen næste gang.