Min bedste opskrift på store og bløde burgerboller med sesam. Brug også opskriften til fødselsdagsboller men lav da 18-20 boller i stedet for 10.
Tilb. tid12min
Hviletid3t30min
Antal: 10stk
Ingredienser
15ggær
3dlmælk
2æg
50gsukker
50ghvedeklid
600ghvedemel
75gkoldt smør
8gsalt
1æg til pensling
sesam til drys
Sådan gør du
Blend mel og koldt smør sammen i en food processor til smørret er findelt (kan også nulres i hånden, men det andet er langt nemmere!)
Opløs gær i mælken. Rør sukker og æg heri.
Rør hvedeklid og størstedelen af hvedemelet i. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen godt.
Lad dejen hæve tildækket i en skål i 1,5 time.
Del dejen i 10 lige store dele (af ca. 120g) og form til boller. Fordel de 10 burgerboller på to bageplader med bagepapir. Tryk bollerne helt flade så de kun er 1,5 cm høje.
Dæk burgerbollerne til med fugtige viskestykker og lad dem hæve i 2-3 timer til de er vokset til minimum dobbelt størrelse.
Tænd ovnen på 225 grader almindelige ovn.
Pensl med sammenpisket æg og drys med sesam.
Bag burgerbollerne i 12 minutter eller indtil de har fået godt med farve.
Afkøles på rist.
Noter
Frys overskydende boller ned - så kan du lynhurtigt smække en burger sammen næste gang.