Go Back

Græskarkernesmør

Brug græskarkernesmør som spread på rugbrødet, i sandwiches, som topping ovenpå morgenmaden eller som boost i smoothies og curries.

Ingredienser

  • 2 dl græskarkerner*
  • ½-1 tsk havsalt
  • 1 tsk honning eller agavesirup (hvis du vil have lidt ekstra sødme)
  • 1-2 spsk ekstra jomfru olivenolie eller kokosolie (hvis du vil hjælpe konsistensen på vej)

Sådan gør du

  • Kom græskarkernerner i en kraftig blender eller foodprocesser. Blend indtil helt findelt.
  • Fortsæt med at blende indtil olien trækker ud af frøene - det kan være svært, så tilfør eventuelt olivenolie for at hjælpe konsistensen på vej.
  • Smag til med havsalt og eventuelt honning hvis du vil have græskarsmørret mere sødt.
  • Opbevares øverst i køleskabet.

Noter

*Du kan eventuelt først riste græskarkernerne på en tør pande eller i ovnen indtil de popper. Det vil give en mere intens og ristet smag til smørret.