Go Back

Persillefalafler med kål og peberrodsyoghurt

Antal: 4 personer

Ingredienser

Persillefalafler

  • 1 pose kødfri fars, mild krydret, fra Valsemøllen Green Life
  • 100 g persille
  • 25 g græskarkerner
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • dl vand
  • 3 æg

Peberrodsyoghurt

  • 2 dl græsk yoghurt 10%
  • 3-4 tsk fintrevet frisk peberrod
  • ½ tsk salt
  • 1-2 tsk friskpresset citronsaft

Desuden

  • Fladbrød
  • 15 rosenkål
  • 2 æbler
  • 4 spsk pinkekerner

Sådan gør du

Persillefalafler

  • Skyl persillen grundigt og tør den i et rent viskestykke. Hak persillen fint - inklusiv stilken.
  • Rist græskarkernerne på en tør pande til de er gyldne. Hakkes groft.
  • Rør den kødfri fars sammen med persille, græskarkerner, citronsaft, vand og æg. Lad farsen trække i 5 minutter. Trilles til små kugler.
  • Varm rigeligt olie op på en pande og steg falaflerne gyldne i 3-5 minutter.

Peberrodsyoghurt

  • Rør yoghurt, fintrevet peberrod og salt sammen. Smag til med citronsaft.

Derudover

  • Fjern rosenkålens yderste blade og snit dem fint.
  • Skær æblerne i små tern.
  • Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne.
  • Server persillefalafler, kålsalat og peberrodsyoghurten med fladbrød til.