Go Back

Bombay kartofler med lime-dressing

Krydrede indiske kartofler. Perfekt som tilbehør til indiske gryderetter.
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg babykartofler
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk revet frisk ingefær
  • 2 tsk sennepsfrø
  • tsk hel spidskommen
  • tsk korianderfrø
  • ½-1 tsk chiliflager
  • tsk gurkemeje
  • 4 laurbærblade
  • 1 lime, saft og skal heraf

Lime-dressing

  • 2 dl ymer
  • 1 lime, saft og skal heraf
  • 2-3 spsk friskhakket koriander (kan erstattes med persille)
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Bland lime-dressingen og stil den på køl indtil servering. Husk at smage til.
  • Kog kartoflerne med skræl i rigeligt saltet vand indtil de er møre. Pil kartoflerne. Alternativt kan bruges rester af kogte kartofler skåret i grove stykker.
  • Hak løget fint og riv hvidløg og ingefær på den fine side af rivejernet.
  • Knus spidskommen og korander let i en morter (skal være ret groft).
  • Varm olien om på en pande. Kom alle krydderierne på pandne og lad det stege i et halvt minut (sennepskornene kan godt finde på at poppe, så læg eventuelt et stænklåg over).
  • Kom løg og hvidløg ved og steg yderligere et minut.
  • Kom kartoflerne på panden og vend dem godt rundt i krydderierne. Lad kartoflerne stege med inditl de er gennemvarme - de skal ikke nødvendigvis have stegeskorpe.
  • Server Bombay kartofler mens de er varme med et drys af frisk chili og korianer. Serveres med den kolde lime-dressing til.