Go Back

Mandelkager med marcipan og tranebær

Sprøde mandelsnitter til kaffen.
Tilb. tid30 min
Antal: 12 stk.

Ingredienser

  • 200 g blødt smør
  • 100 g marcipan
  • 1 æg
  • 200 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 100 g smuttede mandler
  • 70 g tørrede tranebær
  • 275 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • knsp fint salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
  • Rør blødt smør med æg, revet marcipan, sukker og vaniljesukker.
  • Del de smuttede mandler i halve. Rør 2/3 af mandler og tranebær i smørblandingen.
  • Bland mel, bagepulver og natron. Rør det i smørblandingen.
  • Fordel dejen jævnt i en smurt bageramme (ca. 28x18) cm og drys med resten af mandlerne og tranebær. Tryk dem let ned i dejen. Alternativt kan du beklæde et ildfast fad med bagepapir.
  • Bages i 30 minutter til skorpen er gylden.
  • Lad mandelkagen køle helt inden den skæres ud til bars af 3 cm bredde. Kan opbevares i en kagedåse i op til 4 dage - den bliver dog mere tør med tiden.