Go Back

Forårssalat med røget laks og asparges

Ingredienser

  • 1 håndfuld fintsnittet spidskål
  • 1 håndfuld feldsalat
  • 4-5 asparges
  • 4 radiser
  • 2.3 skiver røget laks
  • 1 kogt æg
  • brødcroutoner

Mormor dressing

  • ½ dl fløde
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Knæk asparges dér hvor de naturligt knækker og læg dem i en sigte. Kog vand op i en elkedel og hæld det over aspargene. Skyl med koldt vand med det samme og lad dem dryppe af.
  • Skær hovederne af aspargsene og læg dem til side. Snit aspargsstilkene tyndt på den lange side på et mandolinjern - pas på snitterne! Har du ikke mandolinjern så brug en kartoffelskræller.
  • Snit også spiskål fint på mandolinjern eller med kniv.
  • Rør fløde med citronsaft til det tykner. Smag til med sukker, salt og peber.
  • Anret snittet kål og asparges med feldsalat, tynde skiver af radise, røget laks, halveret kogt æg og sprøde croutoner.