Go Back

Chicken Tikka Masala

Antal: 2 personer

Ingredienser

Marinade

  • 400 g kyllingelårkød (eller kyllingebryst)
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 2 tsk ingefær, fintrevet
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 3 tsk tikka masala krydderiblanding
  • 1 tsk gurkemeje
  • ½ tsk chiliflager
  • 1 tsk salt
  • saft af ½ citron eller 1 lime

TIl saucen

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 2 spsk tomatpure
  • 1 tsk gurkemeje
  • ½ tsk hel spidkommen, knust
  • 3 dl vand
  • ½ dl fløde

Sådan gør du

  • Skær kyllingen i minder stykker. Hvis du bruger lårkød bør du tjekke for rester af knogler og blodkar og skære det fra.
  • Rør marinaden sammen af yoghurt, citronsaft og alle krydderierne. Vend kyllingen heri og dæk skålen til. Stilles i køleskab i minimum 1 time - men gerne fra morgenstunden af natten over så smagene rigtig kan udvikle sig.
  • Kom kylling og al marinade over i et ildfast fad og bag det i forvarmet ovn i 20 minutter ved 180 grader varmluft.
  • Imens skæres løg og steges blanke i olivenolie sammen med presset hvidløg og fintrevet ingefær.
  • Tilsæt spidskommen, gurkemeje og tomatpure og lad det stege et minut mere.
  • TIlsæt vand og lad saucen simre indtil kyllingen har været i ovnen i de 20 minutter.
  • Tag kyllingen ud af ovnen og hæld kylling, marinade og den dannede bouillon ned i saucen. Lad saucen samle sig. Hæld fløde ved og smag til som det sidste.
  • Servers med drys af hakket persille og eventuelt ristet sesam. Spises med kogte ris, fintsnittet spidskål, hjemmebagte naanbrød og yoghurtdressing med lime og persille. Velbekomme!