Grillede rejer med limedressing og melonsalat
Beregn 8-10 store rejer pr. person som hovedmåltid. Som forret kan du nøjes med 4 rejer pr. person.
Antal: 2 personer
Grillede rejer
- 16-20 store rå rejer med skal
- 1 spsk olivenolie
- 1 lime, saften heraf
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk chiliflager
- ½ tsk flagesalt
- friskkværnet peber
- 2 spsk finthakket persille
Melonsalat
- 2 håndfulde babyspinat
- ⅓ agurk
- ¼ honningmelon
- 1 spsk sesamfrø
Grillede rejer
Bland limesaft med knust hvidløg, chiliflager, salt og peber. Stil til side.
Befri rejerne fra deres skal. Fjern tarmen der sidder op undersiden ved hjælp af en urtekniv.
Sæt rejerne på grillspyd og drisl olivenolie over.
Grilles 1½ minut på hver side ved god varme.
Når rejerne tages af, overhældes de af limedressingen og drysses med finthakket persille.
Melonsalat
Skyld spinaten og slyng den fri for vand.
Skær agurk og melon i tynde, lange skiver og bland det med spinaten.
Rist sesamfrø på en tør pande til de er gyldne og begynder at dufte. Drys sesamfrøene over salaten