Læg husblas i koldt vand.
Bland kærnemælk, tykmælk, æggeblommer og sukker i en skål.
Del vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og mas dem ud med sukker, så du får skilt kornene ad.
Kom vaniljesukkeret over i skålen og rør indtil sukkeret er opløst.
Pisk fløden stiv i en anden skål - den skal du have klar til lidt senere.
Klem husblassen fri for vand og kom den i et krus sammen med citronsaft. Smelt husblas over vandbad.
Under voldsom piskning hældes husblassen i koldskålsmassen i en tynd stråle.
Kom nu 1/3 af koldskålsmassen overi skålen med flødeskum og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber. Vend herefter resten af koldskålsmassen i.
Hæld din færdige koldskålsmasse over i formen med kammerjunkebund og jordbærgele. Den bør lægge sig jævnt helt af sig selv.
Dæk formen til med husholdningsfilm og sæt den på køl til dagen efter.