Råsyltet blomkålssalat
Syrlig blomkålssalat med æbler, hasselnødder og persille. Perfekt som tilbehør til lidt tungere retter.
Antal: 4 personer
Blomkålssalat
- ½ blomkålshoved
- 1 rødt æble
- 1 skalotteløg
- 1 bundt persille
- 1 håndfyld hasselnødder
Lage
- 4-5 spsk æblecidereddike
- 2 tsk honning
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
Del blomkål i store buketter og skyl dem.
Skær buketterne i tynde skiver.
Fjern kernehus fra æblet og skær tynde både.
Hak skalotteløg helt fint.
Rør honning og salt ud i æblecidereddiken i en stor skål. Rør peber i.
Vend forsigtigt blomkål, æble og skalotteløg i lagen så ikke du slår skiverne i stykker.
Dæk til med film og lad blomkålssalaten trække en time på køl.
Lige inden servering vendes finthakket persille i.
Anret på et fad og drys med fintsnittede hasselnødder.