Go Back

Råsyltet blomkålssalat

Syrlig blomkålssalat med æbler, hasselnødder og persille. Perfekt som tilbehør til lidt tungere retter.
Antal: 4 personer

Ingredienser

Blomkålssalat

  • ½ blomkålshoved
  • 1 rødt æble
  • 1 skalotteløg
  • 1 bundt persille
  • 1 håndfyld hasselnødder

Lage

  • 4-5 spsk æblecidereddike
  • 2 tsk honning
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Del blomkål i store buketter og skyl dem.
  • Skær buketterne i tynde skiver.
  • Fjern kernehus fra æblet og skær tynde både.
  • Hak skalotteløg helt fint.
  • Rør honning og salt ud i æblecidereddiken i en stor skål. Rør peber i.
  • Vend forsigtigt blomkål, æble og skalotteløg i lagen så ikke du slår skiverne i stykker.
  • Dæk til med film og lad blomkålssalaten trække en time på køl.
  • Lige inden servering vendes finthakket persille i.
  • Anret på et fad og drys med fintsnittede hasselnødder.