Go Back

Hjemmelavede brioche burgerboller

Forb. tid30 min
Tilb. tid18 min
Hævetid1 t 30 min
Antal: 18 stk.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl lunken mælk
  • 1 spsk sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk salt
  • 350 g hvid hvede fuldkornsmel
  • 350 g hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • sesamfrø til drys

Sådan gør du

  • Lun mælken til den er lillefingervarm og opløs gæren heri.
  • Rør sukker og æg i mælken.
  • Afvej hvid hvede fuldkornsmel og rør det i mælken sammen med salt.
  • Afvej hvedemel og rør det i dejen - men hold 1/3 tilbage. Vurder om der skal mere hvedemel i og tilsæt efter behov.
  • Æld dejen grundigt - enten på røremaskine eller i hånden ved hele tiden at holde dejen ind over sig selv.
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket med fugtigt klæde i 60 minutter.
  • Del dejen i portioner af ca. 65g og form dem til kuglerunde boller.
  • Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og tryk dem let flade.
  • Efterhæver i 30 minutter under fugtigt klæde.
  • Pensl med sammenpisket æg, drys med sesam og bag i forvarmet ovn ved 200 grader almindelig ovn i 16-18 minutter.