• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Burgerboller ala brioche med fuldkorn

Bløde og lækre burgerboller ala briochesom er helt eminente til hjemmelavede burgers eller sliders – her er opskriften på den smørrige brioche udgave af burgerboller – nu med fuldkorn.

(Bollerne er dog også et virkelig godt bud på fødselsdagsboller, hvis du skipper sesam)

Burgerboller ala brioche- opskrift på bløder burgerboller

En god all-purpose burgerbolle bagt med smør og hvid hvede fuldkornsmel – vi kunne kalde dem grove brioche boller.

Men grov synes jeg bare lyder en anelse tørt og bestandigt… Og det er langt fra tilfældet her!

For selvom de er bagt med masser af fuldkornsmel, så er det dårligt noget man lægger mærke til. Hvid hvede er nemlig en særlig type hvede med hvide skaldele – så når de er malet helt fint, minder melet mest om almindeligt hvedemel, og har bedre bageevne end andre typer fuldkornsmel.

Det er en nem måde at gøre bagværk en smule sundere – uden at nogen nødvendigvis lægger mærke til det.

Det er jo genialt!

Så lad os i stedet kalde dem bløde brioche burgerboller med fuldkorn – med tryk på bløde.

Brioche boller med hvid fuldkornshvede - burgerboller

Så nu er burgerbollerne på plads – hvad skal du så fylde i dem? Tjo, du kunne jo tage et kig herunder og lade dig inspirere.

Tilbehør til din burger

En burger behøver ikke nødvendigvis at bestå af en hakkedreng, ketchup, sennep, syltede agurker, mm. – den kan sagtens være noget mere raffineret og varieret.

Har du kastet dig ud i en vegetarisk burger for nylig? Hvad med en vegetarisk curry nugget burger?

Men udover spørgsmålet om burgerbøf – så er der jo alt tilbehøret! Og her er der jo virkelig mange muligheder for variation! Her på sitet kan jeg blandt andet tilbyde:

  • Syltede rødløg
  • Hjemmelavet agurkesalat
  • Ramsløgspesto

Opskrift på hjemmelavede burgerboller ala brioche til sliders

Opskriften giver 18 burgerboller i en størrelsesorden passende til en slider-burger – du ved, de der små nuttede burgere? Du kan vælge lave færre og derved få større burgerboller. Your choice. Jeg er fan af størrelse nuttet.

Brioche boller med hvid fuldkornshvede - burgerboller
Udskriv Pin

Hjemmelavede brioche burgerboller

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 18 minutter
Hævetid 1 time 30 minutter
Antal 18 stk.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl lunken mælk
  • 1 spsk sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk salt
  • 350 g hvid hvede fuldkornsmel
  • 350 g hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • sesamfrø til drys

SÅDAN GØR DU

  • Lun mælken til den er lillefingervarm og opløs gæren heri.
  • Rør sukker og æg i mælken.
  • Afvej hvid hvede fuldkornsmel og rør det i mælken sammen med salt.
  • Afvej hvedemel og rør det i dejen – men hold 1/3 tilbage. Vurder om der skal mere hvedemel i og tilsæt efter behov.
  • Æld dejen grundigt – enten på røremaskine eller i hånden ved hele tiden at holde dejen ind over sig selv.
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket med fugtigt klæde i 60 minutter.
  • Del dejen i portioner af ca. 65g og form dem til kuglerunde boller.
  • Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og tryk dem let flade.
  • Efterhæver i 30 minutter under fugtigt klæde.
  • Pensl med sammenpisket æg, drys med sesam og bag i forvarmet ovn ved 200 grader almindelig ovn i 16-18 minutter.
Hjemmelavede burgerboller  ala brioche - opskrift på grove brioche boller

Se også:

Burgerboller - store og bløde
Søde juleboller med kanel og kardemomme
Saftige kartoffelboller med hvedekerner
Grydebagt valnøddebrød med ølandshvede
Previous Post: « Bruschetta med pesto og hvide bønner
Next Post: Spiret boghvedesalat med gulerødder og beder »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK