• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Hjemmelavet klassisk agurkesalat

Opskrift på klassisk agurksalat

Jeg eeelsker simpelthen en helt klassisk, hjemmelavet agurkesalat. Jeg kan spise det alene, hvis det skulle være!

Af alle syltede sager er det altså klassikeren her, som forbliver topfavoritten. Selvom syltede rødløg er er lige i hælene på den.

Hjemmelavet agurkesalat

Jeg lærte at lave en god gammeldags agurkesalat, dengang jeg som bare 13 årig arbejdede som opvasker i en lille café. Her var det mig der stod for at lave agurkesalaten, og forholdene mellem eddike, vand og sukker har siddet på rygraden lige siden.

1 del eddike og 1 del vand til 1 del sukker.

Nem og enkel opskrift, men som giver den helt rigtige syre-sødme balance i agurkesalaten.  Hertil lidt hele peberkorn og eventuelt lidt hele sennepsfrø, og så sidder den lige i skabet.

Det er så nemt og hurtigt at lave, at det egentlig er for ringe, at jeg ikke laver det noget oftere. Den er jo super skøn til nærmest al slags sommermad; til grillmad, lørdagskylling, burgers, …

Opskrift på klassisk agurksalat
Udskriv Pin

Hjemmelavet agurkesalat

God, klassisk agurkesalat til sommergrill, den grydestegte kylling eller gammeldags oksesteg. 
Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter

Ingredienser

  • 1 agurk
  • 1 dl eddike
  • 1 dl vand
  • 100 g sukker
  • peberkorn

SÅDAN GØR DU

  • Skyl agurken og snit den i 1 mm tynde skiver - enten med en skarp kniv eller på et mandolinjern. 
  • Kog en lage op af eddike, vand, sukker og peberkorn
  • Hæld den let kølede lage over agurkeskiverne - lagen skal dække nogenlunde. Sæt låg på glasset. 
  • Lad agurkesalaten trække minimum et halvt døgns tid på køl inden servering. Du kan f.eks. lave den om morgenen, så den er klar til servering om aftenen. 

 

GemGem

GemGem

GemGem

Se også:

Æblesmør - den skønneste topping!
Små sommertærter med ribs og vaniljecreme
Varm perlebygsalat med smørstegte gulerødder og persille
Hjemmelavede ispinde med jordbær
Previous Post: « Rabarberkage
Next Post: Kold kartoffelsalat med ymer, radiser og purløg »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK