Jeg eeelsker simpelthen en helt klassisk, hjemmelavet agurkesalat. Jeg kan spise det alene, hvis det skulle være!
Af alle syltede sager er det altså klassikeren her, som forbliver topfavoritten. Selvom syltede rødløg er er lige i hælene på den.
Hjemmelavet agurkesalat
Jeg lærte at lave en god gammeldags agurkesalat, dengang jeg som bare 13 årig arbejdede som opvasker i en lille café. Her var det mig der stod for at lave agurkesalaten, og forholdene mellem eddike, vand og sukker har siddet på rygraden lige siden.
1 del eddike og 1 del vand til 1 del sukker.
Nem og enkel opskrift, men som giver den helt rigtige syre-sødme balance i agurkesalaten. Hertil lidt hele peberkorn og eventuelt lidt hele sennepsfrø, og så sidder den lige i skabet.
Det er så nemt og hurtigt at lave, at det egentlig er for ringe, at jeg ikke laver det noget oftere. Den er jo super skøn til nærmest al slags sommermad; til grillmad, lørdagskylling, burgers, …
Hjemmelavet agurkesalat
Ingredienser
- 1 agurk
- 1 dl eddike
- 1 dl vand
- 100 g sukker
- peberkorn
SÅDAN GØR DU
- Skyl agurken og snit den i 1 mm tynde skiver - enten med en skarp kniv eller på et mandolinjern.
- Kog en lage op af eddike, vand, sukker og peberkorn
- Hæld den let kølede lage over agurkeskiverne - lagen skal dække nogenlunde. Sæt låg på glasset.
- Lad agurkesalaten trække minimum et halvt døgns tid på køl inden servering. Du kan f.eks. lave den om morgenen, så den er klar til servering om aftenen.
Skriv et svar