• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Fransk bønnesalat med karamelliserede løg og soltørrede tomater

Fransk bønnesalat med karamelliserede løg, soltørrede tomater, knust feta og sprøde croutoner – en fyldig og velsmagende opskrift på salat med sprøde, grønne bønner, helt perfekt til sommerbordet.

Fransk bønnesalat - opskrift på salat med grønne bønner, feta og soltørret tomat

Fransk salat med grønne bønner

Uden at have særlig kendskab til fransk mad som sådan, så synes jeg, at den her bønnesalat smager af Frankrig.

Den har en robust og fyldig smag, som jeg forbinder særligt med Frankrig.

Især fordi at bønnesalaten indeholder både soltørrede tomater og karamelliserede løg, der begge bidrager med umami – du ved, den der lidt udefinerbare grundsmag, som beskrives bedst med ordet ‘velsmag’ – hvad end det så skal betyde?

Men i hvert fald, så er opskriften på fransk bønnesalat et fantastisk eksempel på velsmag.

Fransk bønnesalat - opskrift

Både kold eller varm bønnesalat

Bønnesalaten er skøn taget direkte fra panden af, men den kan også laves på forhånd og spises kold – dog ville jeg tage den ud af køleskabet lidt før servering, så den får lidt temperatur igen.

Bønnerne har først trukket i kogende vand, hvorefter de får en hurtig tur på panden sammen med soltørret tomat, hvidløg og salvie. Til sidst vendes de sammen med karamelliserede løg, der har hygget sig i smør på en anden pande.

Og feta, der jo i den grad er uundværligt! En håndfuld hjemmelavede, rustikke croutoner giver salaten crunch.

Server salaten som tilbehør til sommermaden, eller som selvstændig, vegetarisk ret. Den kan bære begge dele.

Har du rester af kylling liggende, så kan det varmt anbefales at servere det i en skål ved siden af bønnesalaten – så kan alle om bordet selv tage stilling til, om de vil tage en kødfri dag eller ej.

Relateret: se også mine mange andre salatopskrifter.

Opskrift på fransk bønnesalat med karamelliserede løg og soltørrede tomater her:

Opskriften rækker til 4-5 personer, når serveret som tilbehør, eller til 2-3 personer som hovedret.

Fransk bønnesalat - opskrift på salat med grønne bønner, feta og soltørret tomat
Udskriv Pin
5 fra 1 stemme

Fransk bønnesalat med karamelliserede løg og soltørrede tomater

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter

Ingredienser

Bønner:

  • 400 g friske grønne bønner
  • 100 g soltørrede tomater i olie
  • 5 blade salvie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1-2 tsk havsalt

Karamelliserede løg:

  • 2 store løg
  • 2 spsk smør

Croutoner:

  • daggammelt brød
  • 2 spsk olivenolie
  • 5 blade salvie

Desuden:

  • 100 g feta

SÅDAN GØR DU

  • Nip bønnerne og kom dem i en gryde. Kog rigeligt vand op i en elkeddel og hæld det over bønnerne. Lad dem trække i det varme vand i 4 minutter, hæld vandet fra, hæld koldt vand over og lad nu bønnerne dryppe af i en sigte.
  • Skær brødet i tern og steg dem gyldne i olivenolie og finthakket salvie på en pande. Flyt croutonerne over på et stykke køkkenrulle.
  • Pil løget og skær det i tynde både. Smelt smørret på panden, som du før brugte til croutoner, og kom løgene ved. Lad løgene stege indtil de karamelliserer.
  • I mens varmes olivenolie op på en stor pande. Del de soltørrede tomater i halve, pres hvidløg, og hak salvien. Kommes på panden og steger 1 minut.
  • Kom de afdryppede bønner på panden med tomaterne og vend det sammen. Kom salt ved. Lad det stege et par minutter til bønnerne er gennemvarme.
  • Vend de karamelliserede løg sammen med bønnerne og flyt bønnesalaten over på et serveringsfad.
  • Fordel knust feta og sprøde croutoner ovenpå.
  • Kan serveres både varm som kold.

Noter

Opskriften rækker til 5-6 personer, når serveret som tilbehør, eller til 2-3 personer som hovedret. Har du tilfældigvis rester af kylling, så smager det fantastisk blandet i bønnesalaten.
Bønnesalat med tomat, karamelliserede løg, feta og croutoner - opskrift på fransk salat med bønner

Se også:

Rygeostcreme med rødløg og purløg
Vegetariske, italienske parmesanboller i spinatsalat
Rabarbertærte med flødeostcreme med råmarinerede rabarber
Bønnesalat med bagte tomater og friterede kapers
Previous Post: « Hokkaidosuppe med æblecrunch
Next Post: Flammkuchen med rødløg, serano og ukrudtssalat »

Reader Interactions

Comments

  1. Lærke Rasmussen

    6. december 2021 at 13:39

    Denne salat er simpelthen fantastisk! Absolut yngling og go-to. Selv min grønsags-kræsne kæreste eeeelskede denne!

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK