• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Små mysliboller med havre og tranebær

Mysliboller med havregryn, tranebær, nødder og kerner

Mysliboller.

Små, sprøde og smæk fyldt med fuldkorn.

Ganske enkelt helt uovertrufne til at stille den lille eftermiddagssult. Eller som en del af et brunchbord sammen med smør, en god ost og hjemmelavet rabarberkompot. Mmh, ser sådan frem til at mine rabarber titter frem nede i gården! Så skal der laves kompot!

Men lige nu står påskeferien for døren, men det samme gør eksamensforberedelserne! Så det er vigtigt med en god snackbeholdning! Jeg er klar!

Mysliboller med havregryn, tranebær, nødder og kerner
Udskriv Pin

Små mysliboller med havre og tranebær

Små mysliboller med masser af fuldkorn, som er perfekte som en lille eftermiddagssnack. 
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 dl kærnemælk
  • 2 dl vand
  • 1 spsk sirup
  • 2 dl havregryn
  • 1,5 dl blandede nødder og kerner (eksempelvis solsikkekerner, hørfrø og hasselnødder)
  • 0,5 dl tørrede tranebær (del dem eventuelt en enkelt gang)
  • 5-5,5 dl hvid fuldkornshvedemel
  • 1 tsk salt

SÅDAN GØR DU

  • Opløs gær i kærnemælk og vand. 
  • Rør sirup, havregryn, kerner, nødder og tranebær i. 
  • Tilsæt hvid fuldkornhvedemel indtil dejen er tør nok til at ælte den færdig på køkkenbordet. Pas på at dejen ikke bliver for tør. 
  • Kom dejen tilbage i skålen og sæt den til hævning et godt lunt sted med et vådt viskestykke over - f.eks. ovenpå radiatoren eller en solbeskinnet vindueskarm. 
  • Lad den hæve i 1 time. 
  • Sæt en bageplade i ovnen og tænd den på 225 grader. 
  • Tip dejen ud på et meldrysset bord. Gør dejens overflade godt våd med vand og drys med havregryn. 
  • Brug en dejskraber til at dele dejen ud i mindre stykker og placer disse på et stykke bagepapir. 
  • Træk bagepapiret med myslibollerne over på den varme bageplade og bag dem indtil de har fået godt med farve. 
  • Myslibollerne må gerne blive ret mørke - du kan eventuelt skifte over til varmluftsovn for at give dem den sidste farve. 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Se også:

Konfektkage
Saftige kartoffelboller med hvedekerner
Nem sommerdessert - vandmelon og jordbær med syrnet fløde og mynte
Madpakkeboller ala rugbrød
Previous Post: « Knuste kartofler med Ravost og persille
Next Post: Varm perlebygsalat med smørstegte gulerødder og persille »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram has returned invalid data.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK